Idag ligger jag bara och degar i soffan igen (förutom att jag varit i skolan 8-14)..... men nu måste jag gå och handla, hatar att göra det när det är så himla kallt ute och det är så jäkla jobbigt att släpa hem massa ägg hela tiden! Räknade ut att jag äter typ 40 ägg i veckan, det låter sjukt mycket men det är väl vad vissa här äter till mellanmål.. =D Ägg är bäst.

Förut försökte jag vara vegan, jag tänkte att det skulle vara miljövänligt, men det funkade inte så bra.. och nu tror jag inte riktigt på att det är det miljövänligaste heller. Men i alla fall, då åt jag nåt konstigt pulver som skulle ersätta ägg (och då var det nog konsistensen som skulle efterliknas när man bakade, det innehöll ju inget protein)... Jag åt varken ost eller keso eller mjölk, tyckte tofu var äckligt osv........ fattar inte hur jag överlevde? Fast jag stod visserligen bara ut ett par månader. Nu vet jag bättre och försöker få i mig allt jag behöver. =)

Planen är att börja äta kött, men det är svårt! Har inte lyckats samla mod till det än. Men jag har börjat med kyckling och fisk i alla fall. Det är både godare och känns nyttigare än att äta konstgjort quorn och sojaprodukter..

Som sann LCHF:are tänker jag äta naturbeteskött. Det är viktigt med hållbar produktion. Kommer in på ett annat spår nu men på tal om det, vet ni att icke-ekologisk mjölk kommer från kor som matats med importerat foder, t.ex. soja? Regnskog skövlas för att ge plats åt sojaodlingar och det blir billigare för svenska bönder att importera soja än att ge korna svenskt foder. Köper man ekologisk mjölk så har korna ätit svenskt foder. Det här kanske man inte tänker på, "mjölk från svenska gårdar" låter ju bra men man får försöka se det i ett större perspektiv...

Sen finns ju miljöboven palmolja också, det skriver jag om en annan gång! =)


  

Fett: 0,1 g
Protein: 0,06 g
Kolhydrater: 81,8 g
 

Comments (2)
Cam -JagskaditjagvillHAHA jag äter också typ 40 ägg i veckan :D 2010-11-29 18:05
Cam -Jagskaditjagvilljag får lite smått ångest över att jag offentliggjort det, att jag ska cykla.. då MÅSTE jag ju göra det.... och om jag tog bussen skulle halva min image i skolan försvinna ;D http://wellbeingofme.blogg.se/2010/march/lchf-pannkakor.html detta recept ligger på mina favoritlänkar, men jag har aldrig provat det faktiskt.... jag har tänkt att jag ska göra det. länge. Kan inte du prova det, och om du lyckas, meddela mig? :D 2010-11-29 21:04