Lövbiff till förrätt, pizza till huvudrätt =D

http://legsftw.blogspot.com

 

Comments (0)

Lågprisalternativ för fattiglappar som jag!

Lite större, lite starkare, lite snyggare:

http://legsftw.blogspot.com

Comments (0)

Lästips!

Perfekthälsa.se har skrivit ett jätteintressant inlägg om hur hjärnan och magen hänger ihop och till stor del påverkar varandra, åt båda håll. Att magen påverkas av hjärnan, att det till exempel frigörs magsafter när man tänker på mat är allmänt känt, men att även det motsatta sker är inte lika uppmärksammat.
 

"Mag-tarmkanalens 'egna' nervsystem är kopplat till det centrala nervsystemet genom den tvåvägskommunikation som kallas hjärn-tarmaxeln. Kommunikationen sker både via sympatiska och parasympatiska nervsystemet.(7) ENS skickar signaler till CNS om mag-tarmkanalens status. Informationen kan både omfatta kännbara tillstånd som smärta eller obehag, men även icke-kännbar information som magens pH-värde, näringsstatus i tunntarmen eller låggradiga inflammationer.

CNS skickar i sin tur information om olika åtgärder och uppgifter till det enteriska nervsystemet. Vad som är anmärkningsvärt är att cirka 90 procent av nervfibrerna i vagusnerven transporterar information från tarmkanalen till hjärnan och inte tvärtom. Emeran Mayer, professor i fysiologi, psykiatri och biobeteendevetenskap vid universitetet i Kalifornien säger i en intervju att en stor del av våra känslor troligtvis påverkas av nerver i tarmkanalen (8)."

 

Läs hela inlägget här! (länk)

 

 

Comments (0)

Idag skulle jag ha kört överkropp, men jag känner mig inte ett dugg utvilad efter gårdagens vila som bestod av att promenera runt i storstan i 7 timmar. Tar det imorgon istället! Blir lite knepigt att få ihop det. Överkropp fredag, träna med lillebror på lördag kanske, underkropp söndag, överkropp tisdag. Kanske kör ikväll i alla fall. Sen blir det 24 h fasta.

Börjar praktiken på onsdag. Har försökt ringa för att presentera mig och sånt men det är ju bara upptaget hela tiden. Jag märker jag att dom behöver praktikanter.

Sen ska jag skriva en lista på roliga saker man kan göra i Uppsala! Som min Göteborgsguide fast bättre.

Dricka te och softa i soffan. Kanske tvinga min mamma att hitta på nåt kul med mig =D Sen hundvakt till tokig vuxen hundbebis!
 

Comments (2)
JasmineaKika in hos mig och tävla om proteinpulver :)2012-08-30 19:13
KarolinasMen vilken goooóding!2012-08-30 19:56
0 av 1