Lästips!

Bitten Jonsson, författare till böckerna "Sockerbomben - i din hjärna" och "Sockerfria kokboken", har skrivit ett läsvärt inlägg i sin blogg. Många säger ju att man kan äta lite av allt (vem är man?). Men uppenbarligen är det många som inte kan göra så. Och det verkar vara svårt att förstå. I inlägget skriver Bitten Jonsson:

"Vi blir heller inte trodda när vi berättar, många tror att vi hittar på eller överdriver, försöker göra oss märkvärdiga eller besvärliga men beroende förminskar alltid istället, vi skäms över detta och vi vill inget högre än kunna äta ”normalt” utan att få denna vidriga craving som gör att vi blir besatta av vad vi nu åt. Denna mentala besatthet är exakt jämförbar med en allvarlig värkattack. Och som tar en oerhörd energi. Det finns idag fyrtio års forskning som visar på sockerberoende, men som vanligt ska man väl göra om denna forskning i fyrtio år till i Sverige (uppfinna hjulet igen) innan detta tas på allvar här."
 

Läs hela inlägget HÄR!

Comments (2)
zanderHärligt att höra! Kör hårt! :D 2011-12-29 21:58
NO EXCUSESJo det är ju så! Ja men gärna, låter grymt kul! Har inte tränat på 2 månader! Helt galet! Men då kan det vara skönt med lite pepp så man kommer igång! Vi flyttar den 2:a januari men efter det så. Jag jobbar för fullt på Delta så det kan vi få ihop! Hoppas allt e bra med dig och tjocka vovven! =) kram2011-12-29 23:18